Купа и множество медали за ГК "Локомотив" - Русе от държавното

Купа и множество медали за ГК „Локомотив“ – Русе от държавното

Време за прочитане: < 1 мин.

От 18.09.2021 г. до 22.09.2021 г. , в град Пловдив се проведе държавен отборен шампионат по гребане.

При мъжете и жените русенският клуб по гребане „Локомотив“ се завърна с един сребърен медал на LM 2- и три бронзови медала, съответно на: LM4-, M2+ и LM2x.

За съжаление, Лазар Пенев не взе участие в шампионата поради лични причини.

Момчетата, юношите и девойките младша възраст се представиха достойно, въпреки лошото време и силния вятър. Големите вълни допринесоха за обръщането на две от лодките на русенци във водата по време на състезанието , което не спря малките гребкини и гребци да продължат участие в шампионата.

В крайна сметка те спечелиха един златен медал, един бронзов медал, едно четвърто място, едно пето и едно шесто класиране.

Клубът благодари на Рая Маркова, Радослав Атанасов и Ивелин Илиев, които се поизкъпаха в гребния канал, но не загубиха усмивките си. Също така, Кристиан Иванов , Павел Павлов и Георги Войчев за упоритостта.

Състезанието закриха юношите старша възраст. Те се прибраха в град Русе с отборна купа и два златни медала, един сребърен, четири четвърти места, едно пето и едно шесто място. Голяма част от отбора са възпитаници на Математическа гимназия „Баба Тонка“ Русе.

Клубът благодари и на треньора Цоню Григоров.

Сподели:

Още новини от деня