Сребърен медал за Рамона Алексеева от първия за годината турнир за момчета и момичета до 12 год. от веригата Киндер + в България

Сребърен медал за Рамона Алексеева от първия за годината турнир за момчета и момичета до 12 год. от веригата Киндер + в България

На кортовете на ТК „Супер Спорт“, гр. Варна се проведе първия за годината турнир за момчета и момичета до 12 год. от веригата Киндер+ в България. В състезанието взеха участие 28 момчета и 17 момичета.

За осма поредна година, в България ще се проведат турнири от веригата „Kinder+“- Kinder joy of moving tennis trophy 2024. В календара на БФТ за 2024 година, се предвиждат 9 турнира във възрастовата група до 10 г. и 4 турнира във възрастовата група до 12 г. В тях децата ще се съревновават помежду си, за да излъчат представителите за международните финали, които ще се проведат в периода 28-31.10.2024 год. в „Рафа Надал Академи“ в Майорка, Испания.


Във финала при момичетата Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“, гр.Свиленград) победи с 6:4 Рамона Алексеева (ТК „Приста 2011“, гр.Русе). В спор за третото място Жана Митева (ТК „Авеню“, гр.Бургас) победи с 6:1 Каталина Йовчева (ТК „Велто“, гр.Варна).


Приз за феърплей беше връчен на Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“), гр.Свиленград.

Наградите на победителите връчиха Стефан Пантов, регионален кординатор на Черноморски регион, Кристин Грозданов, член на УС на БФТ и Владислав Матеев, главен съдия. 

Сподели: