Общият размер на инвестициите в община Бяла за последните 6 години е над 58 млн. лв.

СУ „Панайот Волов“ в Бяла представи новите професионални паралелки за прием 2021-2022 г.

Средно училище „Панайот Волов“ в Бяла представи новите професионални паралелки за прием 2021-2022г.

Професиите са изключително атрактивни и търсени на пазара на труда. С апел „Заповядайте при нас – в училището, което създава ценности и изгражда победители!“ се обърнаха педагозите към бъдещите си възпитаници.

СУ „Панайот Волов“ стартира прием за учебната 2021 – 2022 г. за професиите „Сътрудник в малък и среден бизнес“ и „Икономист – информатик“.

Завършилият специалността „Сътрудник в малък и среден бизнес“  получава квалификация по специалността „Малък и среден бизнес“ и професионална квалификация – втора степен. Завършилият тази специалност може да работи в управлението на човешките ресурси в малък и среден бизнес; в бизнес комуникации и преговори на малка и средна фирма; бизнес планове на малка и средна фирма; организиране и управление на малка и средна фирма. Полученото образование и професионални компетенции дават възможност за работата в частни фирми и за продължаване обучението във висши училища.

Специалността „Икономист – информатик“ подготвя експерти, които прилагат новите софтуерни технологии в различни области на човешката дейност: банков сектор; застрахователни дружества;    икономика; търговия; администрация; здравеопазване; собствен бизнес. Професията дава възможност и за организиране на Home office (работа от вкъщи).

Сподели: