Среща с Леа Коен и представяне на нейния роман „Рафаел“ в Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе

Среща с Леа Коен и представяне на нейния роман „Рафаел“ в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

Среща с Леа Коен и представяне на нейния роман „Рафаел“ на издателство „Ентусиаст“ се състоя в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

„Рафаел“ се превърна в първия и може би единствен документално-исторически роман за времето между двете световни войни и Българския холокост. Това е не само роман, който разказва една истинска история за трагичен сблъсък в елита на Царство България. Той е реконструкция на стила на живот от 30-те и 40-те години на XX век, на фона на който се развиват събитията.

Според литературния критик проф. Миглена Николчина „Рафаел“ е покъртваща история, базирана на документи, с която Леа Коен успява да ни накара да погледнем на историята си в повече нюанси, с повече подробности и от малко по-различни гледни точки.

Водещ на представянето беше Сиана Колибарова от издателство „Ентусиаст“.

На срещата Леа Коен сподели с присъстващите любопитни факти за фамилия Арие, чиято парфюмерийна компания „Жермандре“ е създател на един от първите еталони на българската парфюмерия.

В края на събитието тя изрази своята благодарност към всички присъстващи и дълго след това раздава автографи на почитателите си.

Сподели: