Станимир Станчев бе на XXVII-ия конгрес на Европейската народна партия в Ротердам

Станимир Станчев бе на XXVII-ия конгрес на Европейската народна партия в Ротердам

За общинския председател на СДС – Русе и член на НИС на СДС Станимир Станчев беше чест да бъде част от XXVII конгрес на Европейската народна партия (ЕНП), който се проведе вчера и днес в Ротердам, Нидерландия. На събитието присъстваха още председателят на СДС Румен Христов, евродепутатът Александър Йорданов.

За председател на Европейската народна партия вчера бе избран Манфред Вебер, а днес СДС с гордост изрази своята подкрепа към българският еврокомисар Мария Габриел, която бе преизбрана за първи заместник-председател на партията.

Такива големи събития са определящи за европейският политически климат, а аз съм щастлив да споделя, че по време на конгресът всички партии заеха страната на демокрацията и осъдиха агресията, която Русия прояви спрямо Украйна. Независимо, че всеки ден сме засипани с медийно съдържание по темата, не може да позволим апатията да надделее в такава ситуация. И така за тези дни в Ротердам аз се разминах с най – различни хора със значки, знамена, някакъв свой символ на съпричастност към украинският народ, сподели г-н Станчев.

А за нас, в България, е време активно да повдигнем въпросът за Еврозоната, така че това да се превърне в една нестихваща дискусия. От години стои на лице една несигурност в страната, къде наистина е нашето място в Европейският съюз. СДС винаги е била партия с поглед в бъдещето и ние категорично отговаряме, че мястото на страната ни е в т. нар. „Клуб на богатите“, подчерта русенецът.

Снимките със сърце са тези, който харесвам, добави Станимир Станчев.

Сподели: