Станимир Станчев: Русе е град, който устоява на времето – от своята антична история до сега!

Днес отбелязваме Денят на Русе и Денят на храбростта.

Минаха бурни времена, предстоят още. Но аз съм убеден, че Русе е град, който устоява на времето – от своята антична история до сега!

Нека не говорим обаче за опасения и болести, а за смелост. Именно смелостта и победата са ореолът на закрилникът на нашият град – Свети Георги Победоносец, закрилник и на българската армия!

И не малко са русенците, чиято смелост ги е увековечила в историята ни и до днес. А моята вяра е, че същата лъвска храброст носи всеки русенец, чието сърце гори за града му.

А в нашите модерни времена аз вярвам, че смелият човек е преди всичко достоен човек. И за това ви питам има ли нещо по-хубаво от това човек да осъзнае значението си в една общност? Нека в Денят на храбростта намерим смелостта в себе си да бъдем лидери, да се обърнем към обществото и да се запитаме – има ли какво да дадем от себе си за него? Така в Русе са се появили първата гара, първото кино и още много.

Завършвам своето послание с надежда, защото същата тази смелост аз досега видях в русенските лекари, в русенските общественици, в русенските граждани – въобще в русенци.

Честити да са всички именници, нека Светеца ви вдъхне увереност във всяко начинание.

Бъдете здрави и благословени!

Честит празник!

Станимир Станчев

Председател на общинската организация на СДС – Русе

Член на Националния изпълнителен съвет на СДС

Сподели: