Станислава Караджова - Пенчева ще бъде Одета - Одилия в "Лебедово езеро" на 12 октомври

Станислава Караджова – Пенчева ще бъде Одета – Одилия в „Лебедово езеро“ на 12 октомври

Време за прочитане: < 1 мин.

Една от най-впечатляващите и трудни за изпълнение балетни роли е тази на Одета – Одилия от „Лебедово езеро“ на Пьотр Илич Чайковски. Това е така, не само защото е тежка във физическо и техническо отношение, но и изисква художествено превъплъщение в два напълно противоположни образа. Някои хореографи от миналото, дори разделят ролята между две солистки и така се опростява психологическият образ и се улеснява изпълнението.

В предстоящия спектакъл на Държавна опера – Русе, на 12 октомври от 19 часа в Доходно здание, ролята на Одета-Одилия е поверена на Станислава Караджова – Пенчева.

Тя е родена във Варна и започва да се занимава с балет на четири-годишна възраст. Участва в спектакли на Варненска детска опера. Завършва Националното училище за танцово изкуство – София в класа на Красимира Колдамова и НМА „Проф. Панчо Владигеров“ със специалност Балетна педагогика. Защитава магистърска степен в специалността Сценични изкуства, мениджмънт и продуцентство във ВСУ „Черноризец Храбър”. Русенската публика беше възхитена от изпълнението й в ролята на Клара от балета „Лешникотрошачката“ в края на миналата година.

УСПЕХ НА БАЛЕТНАТА ТРУПА НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА – РУСЕ!!!

Сподели:

Още новини от деня