Награди за русенски училища в конкурса "Посланици на здравето"

Стартира 13-ото издание на националния ученически конкурс „Посланици на здравето“

Време за прочитане: < 1 мин.

Националният ученически конкурс „Посланици на здравето“ подкрепя здравословния начин на живот на младите хора. Целта му е превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Инициативата е на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Регионалния офис на Световната здравна организация в България и Българския младежки Червен кръст.

Община Русе изпрати информация до Регионален инспекторат по образование – Русе с цел  свеждане на информацията до директорите на всички училища на нейната територия.

Медицинските специалисти от здравните кабинети в училищата ще окажат експертна подкрепа за разработване на проектните предложения от желаещите да участват в конкурса ученици.

На приложения линк от интернет страницата на Министерство на здравеопазването може да се запознаете с Регламента на Конкурса:  

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministerstvo-na-zdraveopazvaneto-obyavyava-xiii-iz/, както и да изтеглите формулярите за кандидатстване.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня