Старша акушерка от „Медика“ стана майка на работното си място

Старша акушерка от „Медика“ стана майка на работното си място

Да родиш на работното си място напълно отговаря на случая на акушерката. Благодарение на леката си бременност тя изражда бебета до 30 г.с. След кратка почивка от работата си в отделението, с помощта на своите колеги, днес тя роди чрез секцио напълно здраво момченце – с тегло 3750 гр. и ръст 52 см.

Шафие Сабриева завършва специалност „Акушерка“ в Русе, под ръководството на проф. Сербезова. Веднага след дипломирането си тя започва работа в с. Семерджиево. След началото на здравната реформа работи при общопрактикуващия лекар – д-р Ваня Илиева, а после и при вече покойния д-р Юлиан Георгиев, за когото споделя, че дължи страшно много. През 2007 г. започва работа в АГ-комплекса на окръжната болница в Русе, а през месец март 2015 г. – в болница „Медика Русе“. Шафие Сабриева е от основоположниците на отделение по Акушерство на УМБАЛ „Медика Русе“, като съдейства за организацията по неговото откриване, изграждане на материалната база и набавяне на необходимото оборудване, за да може то да стартира дейност в началото на 2017 г.  Само там изродените нормално от нея бебета са над 340, а общият брой на проплакалите в ръцете ѝ пеленачета надвишава 500.

В УМБАЛ „Медика Русе“ в синхрон работи екип от 3 акушерки. Те, заедно с лекарите и сестрите помагат на майките в този така важен момент от живота – раждането. А що се отнася за Шафи, родилките споделят, че показва, че то:  „е момент, който никога и по никакъв начин не можеш да запомниш с нещо лошо, а само и единствено с любов и много обич“.

В личен план Шафие Сабриева е майка на още две – вече големи деца. С гордост споделя, че дъщеря ѝ е поела по нейния път – грижата за здравето на хората и вече учи за медицинска сестра в РУ „Ангел Кънчев“. Голямата упора в живота на Шафи – бащата на бебето е много щастлив, че за втори път става баща на син.

Ръководството и екипът на болница „Медика Русе“ пожелават на семейството и бебето много здраве, щастие и късмет!

Сподели:

Още новини от деня