Старши комисар Мирослав Дамянов МВР

Старши комисар Мирослав Дамянов е новият директор на Областната дирекция на МВР в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.

Старши комисар Мирослав Дамянов е новият директор на Областната дирекция на МВР в Русе. Той поема ръководството със заповед на министъра на вътрешните работи от 3 юни.

Днес старши комисар Дамянов бе официално представен пред ръководния състав на ОДМВР – Русе от заместник-министър Венцислав Катинов.

Мирослав Дамянов е роден през 1975 г. в гр. Русе. Завършил е висше образование през 2000 г. във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност /ВИПОНД/ – МВР, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“, а през 2009 година се е дипломирал и като „Магистър“ в специалност „Право“ в Русенски университет „Ангел Кънчев“.
Професионалната си кариера в системата на Министерството на вътрешните работи започва през октомври 2000 г. в Първо РУ при ОДМВР-Русе, като разузнавач в „Криминална полиция“. От 2010 до 2018 година заема длъжността началник на група в сектор „Криминална полиция“ към Първо РУ, а след това до момента е началник на районното управление в гр. Две могили.  

Досегашният директор на ОДМВР – Русе Теодор Атанасов напуска системата на МВР.

Сподели:

Още новини от деня