Старши началните учители в ОУ "Любен Каравелов" Снежана Иванова и Нели Тунева са удостоени с отличия в конкурса "Дигитални новатори в образованието"

Старши началните учители в ОУ „Любен Каравелов“ Снежана Иванова и Нели Тунева са удостоени с отличия в конкурса „Дигитални новатори в образованието“

Българската асоциация на информационните технологии (БАИТ) е организатор на конкурса „Дигитални новатори в образованието“, който е под патронажа на министъра на образованието и науката.

На заседание на журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, бяха определени преподавателите, които се класират от първо до трето място в четирите категории на конкурса „Дигитални новатори в образованието“.

Общо през тази година бяха подадени 91 кандидатури в конкурса. Отново най-много учители кандидатстваха в категорията „Интерактивност при преподаването“ – 38. За категориите „Технологични иновации“ има 23-ма преподаватели, в „Практическа насоченост на преподаването по информационни технологии“ – 9, в „Мултиплициране на иновативните учебни решения“ – 21.

Заместник-министър Мариета Георгиева връчи днес на официалната церемония грамотата на Снежана Иванова – старши начален учител в Основното училище „Любен Каравелов“ в Русе. Тя каза, че е изключително щастлива от тази награда, а нейните ученици също ще са много щастливи да посетят „Техно меджик ленд“. В категорията „Мултиплициране на иновативните учебни решения“ бяха отличени Снежана Иванова, старши начален учител в ОУ „Любен Каравелов“ в Русе – първо място; Янка Виткова, старши учител по математика в ГПЧЕ „Йордан Радичков“ във Видин – второ място; Виолета Маринова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив – трето място.

Отличените учители в категорията „Технологични иновации“ са Венелин Николов, учител по информатика и информационни технологии в Основното училище (ОУ) „Васил Левски“ в Разград – първо място; Ирина Стойкова, старши учител по математика и информационни технологии в ОУ „Цар Симеон Първи“ във Варна – второ място; Нели Тунева, старши учител в начален етап в ОУ „Любен Каравелов“ в Русе – трето място.

Сподели: