рахмат сукра валентин йорданов

Статуетки „Спортен Олимп“ от легендата Валентин Йорданов за спортист и треньор № 1 на Русе

Спортистът на спортистите не само в Русе, но и в България Валентин Йорданов ще връчи за пореден път специалните статуетки „Спортен Олимп“ на най-добрите през годината в крайдунавския град. Творбите, работа на скулптора Дилян Хубанов, ще са за най-добрия състезател и треньор на сезона.

Статуетките бяха учредени от Йорданов преди повече от 20 години. Те имат преди всичко безценна морална стойност, тъй като са дар от борец номер 1 на света за 20 век и спортист номер 1 на Русе за всички времена.

Валентин Йорданов е олимпийски, седемкратен световен и европейски шампион. Той е почетен председател на българската федерация по борба, вицепрезидент на Българския олимпийски комитет, президент на Балканската лига. иналната десетка в традиционната анкета на вестник „Утро“ и община Русе за най-добър спортист на годината е ясна. Известни си и резултатите.

Участие в допитването взеха 11 журналисти, които дадоха 10 точки на първия в своята листа, 9 – на втория, 8 – на третия и т. н. Те направиха своя избор сред 19 номинации, излъчени от клубовете.
Гласуваше се още в две категории – за най-добър състезател в приложните спортове и за треньор на сезона.

Тържественото награждаване на най-добрите 10 състезатели, приложник и наставник ще се проведе на една от двете дати – 14 или 15 януари. Спортистите ще бъдат поздравени и отличени от кмета Пенко Милков и хора от неговия екип.

Финалният Топ 10 /по азбучен ред/
Ангел Русев – клуб по вдигане на тежести „Русе“
Биляна Дудова – клуб по свободна борба „Юнак“
Габриела Димитрова – боксов клуб „Русе“
Данаил Милушев – волейболен клуб „Дунав“ 
Даниела Недева и Александра Гришина – клуб по кану-каяк „Локомотив“
Инна Ефтимова – клуб по лека атлетика „Дунав“
Радослав Росинов – боксов клуб „Русе“
Севда Асенова – боксов клуб „Русе“
Сезен Белберова – клуб по свободна борба „Юнак“
Стилян Гроздев – клуб по вдигане на тежести „Русе“

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня