стелаж-за-обувки-1

Стелажи за обувки в дома: основни правила за подбор

Днес ще обърнем внимание на видовете стелажи за обувки в дома

Бъркотията в коридора е неприятно явление във всеки дом и се появява поради неправилната организация на пространството там. Ситуацията се влошава, когато всеки член на семейството използва няколко чифта обувки. А и при лошо време следите от мръсотия, течащата вода от подметката причиняват на домакинята много проблеми.

Наистина един стелаж за обувки ще улесни живота на всички обитатели, ще осигури ред и отлична организация.

Дизайнерите на мебели използват интересни идеи как компактно да се съхраняват обувките в апартамента, така че асортимента от стелажи постоянно се актуализира с нови продукти.

Производителите предлагат няколко вида стелажи за обувки, в зависимост от нуждите на потребителите:

• рафтове за обувки, която лесно можете да направите и със собствените си ръце. На рафтовете мокрите обувки ще изсъхнат идеално, тъй като отвореният дизайн гарантира циркулация на въздуха;
• контейнер за съхранение, подобен на училищен калъф за моливи.
• наклонен стелаж само за няколко чифта, който е идеален за малко антре. Тоест всичко е под лек ъгъл.

Важен съвет: може да използвате и шкаф за съхранение на обувки, но запомнете – той е много обемна мебел, която изисква доста пространство. Ако имате таван или мазе, то може да имате такъв просторен шкаф, който ще предпази обувките, които не използвате в момента.

Много често собствениците на апартаменти предпочитат да монтират стелаж за обувки в килера си, а не в антрето, което е много малко.
Някои хора съхраняват обувките си в чекмеджета в ниската част на гардероба си в спалнята. Но това може да се приложи само към нови или много официални обувки, защото старите излъчват понякога и доста неприятна миризма. А това може да причини лош аромат в самото помещение, което е пригодено за сън и релакс.

Дизайнерите препоръчват при наличие на по-голямо пространство стелаж с кръгла форма, който лесно се върти около оста си и осигурява достъп до всяка двойка обувки. Това е една от най-интересните идеи за декориране на пространството на коридора. Моделът е доста оригинален и удобен за използване.

Трябва да се отбележи, че е препоръчително да изберете затворен тип стелажи за обувки, ако имате домашни любимци. Това ще спаси обувките от нежелани повреди.
И в края на статията ще отбележим, че обувките винаги трябва да се прибират добре почистени и третирани със специални препарати. Така ще можете да ги ползвате по-дълго време.

Вярваме, че тази статия е била полезна за читателите!

Сподели:

Още новини от деня