български възход

Стефан Янев: Готови сме на разговори с всички, но това не е политическа всеядност

Лидерът на “Български възход” Стефан Янев и водач на 23 МИР-София и на 16 МИР-Пловдив: Всички усилия за съставяне на правителство си заслужават, за да бъдат разрешени проблемите и за да се преодолеят кризите.

български възход

“Всички усилия за съставяне на правителство си заслужават, за да бъдат разрешени проблемите и за да се преодолеят кризите. Ние от “Български възход” призоваваме за разумен диалог, основан на базата на разумни аргументи, в името на България и в интерес на българското общество.” Това заяви лидерът на “Български възход” Стефан Янев в БТВ днес.

Той беше категоричен, че излъчването на правителство е крайно необходимо в условията на кризи, които се натрупват една върху друга и припомни, че в 48-то Народно събрание диалогът, който партиите са водили, е минавал през скандали, взаимни обвинения и поставяне на етикети.

“Обществото ни е разделено до такава степен, че партиите не са в състояние да водят продуктивен диалог”, каза още той и допълни, че диалогът, разумът и съгласието между политическите партии трябва да бъде насочен към намирането на принципи, по които да има съгласие и които могат да бъдат в основата на конструкция за съставяне на кабинет.

Янев припомни, че “Български възход” още от първия ден на миналия парламент са говорили за диалог, взаимодействие и търсене на решения в интерес на хората.” Тази реторика е наше устойчиво поведение и сега я виждам в другите партии,” каза още той.

Цялото интервю можете да видите тук

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: