Стилян Цветков

Стилян Цветков: Очаквам с нетърпение „Империята на мюзикъла“ като конферансие на този концерт!

Очаквам с нетърпение „Империята на мюзикъла“ като конферансие на този концерт!

Моят досег с „Кабаре“, беше през 2019-та година, когато представяхме мюзикъла в Русе и на турне в България. Тогава аз изпълнявах своята най-любима роля до момента, тази на Хер Шулц. Той е привидно скромен и обран човек и споделя сърцето си със своята любима Фройлайн Шнайдер, но те не успяват да изживеят обичта си за дълго…

Конферансието е вторият образ от този мюзикъл, в който се превъплъщавам!

Те са пълна противоположност като персонаж и като послание, но и двете роли олицетворяват различни аспекти от моята същност.

Конферансието е емблематично лице от филма „Кабаре“ станал изключително популярен през 70-те години на миналия век. Действието в лентата се развива 40 години по-рано в Берлин, в зората на нацистката власт.

Този образ отдавна ме привлича най-вече заради епичността, която му е присъща, волността на действието и сарказма, който може да се прояви, без да е гротеска!

Още докато го изграждах в съзнанието си, съпоставях различни гледни точки, търсех прототипи, които не са непременно свързани с образа, но знаех, че могат да се впишат идеално в контекста на действието.

Така обединени, тези няколко компонента, заедно с ехидността, студенината и отличителната настървеност, които са характерни за този персонаж, аз допълних най-вече и от своята натура.

Нямам търпение да преживея отново това интересно приключение. Конферансието, познато още като M.C. (в превод „Майстор на Церемонията“), се явява „домакин“ на събитието.

С този образ аз откривам вечерта!

Когато завесата се отвори, трепетът ми е различен, защото аз давам заряд на този интересен концерт, който е концептуализиран като спектакъл!”

Това споделя Стилян Цветков, който ще бъде Майсторът на Церемонията в „Империята на мюзикъла“!

Заповядайте на 10 юни, събота, 19.00 часа в Голямата зала на Доходното здание!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: