Стимулират доброволци от Ценово с дърва за огрев

Стимулират доброволци от Ценово с дърва за огрев

Членове на доброволното противопожарно формирование в Ценово ще получат безвъзмездно дърва за огрев. В предложения списък са включени девет души. Това е своеобразен стимул за участието им в различни акции за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации както и при отстраняването на последиците от тях. Решението беше гласувано от общинските съветници по време на петдесет и петото редовно заседание на местния парламент. Според докладната записка доброволците, участвали в гасенето на повече от половината пожари ще получат по пет кубически метра дърва за огрев, а останалите – по три.

Четирима са местните пожарникари, които ще получат по-голямото количество дърва.

„Това е единственото действащо доброволно противопожарно формирование на територията на Русенска област. От началото на годината членове на екипа са участвали в потушаването на десет пожара, осигурявали сме денонощно дежурство за нивото на реките в общината при опасност от наводнение. Част от екипа се вклячи и в почистване на пътната мрежа от паднали дървета след буря през лятото“, уточни Снежинка Монева – главен специалист „Гражданска защита и отбранително мобилизационна подготовка“ в общинската администрация.

Месните парламентаристи приеха единодушно и вътрешни правила за организацията и реда за проверка на декларации и за установяване на конфликти на интереси в Общинския съвет.

Сподели:

Още новини от деня