Стойка Петрова: Титлата бе на косъм, съжалявам

Световната ни вицешампионка по бокс и състезателка на БК „Русе“ Стойка Петрова се завърна в България със съжаление, че светът не е успял да чуе българския химн. В събота тя загуби финала в кат. до 54 кг на първенството в Индия от представителката на Тайпе Ю Тинг Лин и прибави второ сребро от световно в богатата си кариера.

На летище София Стойка бе посрещната с букети от ръководството на федерацията и от годеника си Борил Кръстев.

„Съжалявам също, че се връщаме само с един медал, а имахме възможност за много повече, сподели още Петрова. – Може би разочарованието ми идва от това, че бях на един косъм от титлата, а не успях да я взема. И в крайна сметка дали ще си втори или 22-ри, всеки помни победителя. Причината за загубата обаче си е само моя, аз бях на ринга и не успях да се справя“, самокритична бе боксьорката ни.

Въпреки че не взеха друг медал от треньорския щаб бяха доволни от показаното от момичетата. „Те играха добре, друг е въпросът какви резултати им дадоха. С изключение на Мелис Йонузова, която имаше стомашни проблеми заради храната и не можа да намери сили, всички други не заслужаваха да загубят срещите, с които приключиха. Това първенство се оказа азиатско, само две европейски стигнаха до титлите“, коментира националният треньор Фикрет Ереджебов.

Изгоненият от първенството Петър Лесов пък призна, че за първи път в кариерата си на състезател и треньор е поставен в подобна ситуация. „Бях много разстроен от резултата на Станимира (бел.ред. – загуба на 1/8-финалите от индийката Соня). Не знам от кога е това решение на АИБА, че не можем да подаваме контестации. Все едно си господин никой! Казах и на супервайзера, който бе канадец, че, ако така се продължава, ще се оплачем и на МОК“, разкри олимпийският ни шампион от Москва’80.

Всички националки се прибраха по родните си места за почивка, а после се връщат обратно в залата за предстоящите догодина важни състезания.

Сподели: