Стотици гледат мото и драг шоу във втория ден на мотофестивала в Русе

Стотици гледат мото и драг шоу във втория ден на мотофестивала в Русе

Традиционният мото фестивал в Русе се организира за 21 поредна година на 9, 10 и 11 юни със съдействието на Община Русе. Място на събитието е клубната база, находяща се на ул. „Братя Обретенови“ № 13.

Вчера се стартира проекта „Безопасно управление на мотоциклет“, насочен изцяло към младежи до 19 – годишна възраст. Проведе се семинар насочен към дефиниране и формиране на ценностна система за съпричастност и взаимопомощ, когато си на път. Желаещите участваха в теоретични и практически модули и игри, свързани с превенцията на мотопроизшествията и развитие на шофьорските умения. Събитието бе със състезателен характер, като на отличилите се в образователните модули бяха раздадени награди. Голямата награда на проекта бе бензинов мотопед.
Партньори за организиране на събитието са Община Русе, ОДМВР Русе, Учебен център „ФОРС 777“, БЧК.
За музикалната атмосфера се погрижиха в късните нощни часове Биг Бенд Русе и DJ Groovy George.

Преди час се състоя почетна обиколка на град Русе с участието на десетки мотоциклетисти. В момента е организиран мото драг при изхода на Русе в посока София. Състезателното трасе е отворено за мотоциклети и автомобили. Определени са финансови награди за победителите в различните класове.


Участниците са в следните класове: 600 СС, 750 СС, 1000 СС, 1000 СС+, чопъри. Специалната атракция бе надпреварата автомобил срещу мотор (Car vs. motorcycle).

В 19:00 часа ще се състои награждаване на участниците на мястото на фестивала. Рок група ПоП0КАТЕ5л, светлинно шоу и DJ Groovy George ще се изявят по – късно през нощта.

Утре от 15:00 часа ще танцуват момичетата от „Импулс“ и мажоретен състав „Екстрийм“. От 19:00 часа ще свирят българските рок групи „Мечо Пух“, „Послепис“, „Дилема“ и „Underseason“.

/на снимките днес. Снимки – RuseInfo. Забранено е използването на снимките от физически и юридически лица!/

Сподели: