Хиляди се събраха на русенския карнавал тази вечер

Хиляди се събраха на русенския карнавал тази вечер + ВИДЕО

Близо 1200 участници и хиляди граждани и гости на Русе се включиха в тазгодишното издание на „Русенския карнавал“. Те се изявяват на четири сцени – основна, детска, фолклорна и за свободна изява на желаещите.

Началото бе поставено в 18 часа с концерт на Тони Димитрова. Кметът на Община Русе връчи символичния ключ на града на избраните „Цар и Царица на карнавала“ – Стилиян Цветков и Грета Георгиева от Държавна опера – Русе.

Представители от Община Русе бяха кметът г-н Пламен Стоилов, който приветства всички жители и гости на града на свободния творчески дух, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова, зам.-кметът по европейско развитие г-н Страхил Карапчански, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, както и директорът на дирекция „Култура и образованиe“ г-жа Ирена Петрова и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Програмата предлага още концерт на Криско, както и атрактивен спектакъл на „FIRETER“, включващ  уличен театър, музика, танц и огнено шоу.

Сподели:

Още новини от деня