Стотици танцуват хоро с благотворителна кауза в центъра на Русе сега

Стотици танцуват хоро с благотворителна кауза в центъра на Русе сега

Под мотото „Да пренесем доброто с хорото“ танцова школа „Играорци“ и най-голямата школа по народни хора в София „Еремия“ проведоха благотворителна хоротека в помощ на деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Инициатива се реализира в партньорство между ръководителя и хореограф на най-голямата школа за народни танци в Русе Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев. Събитието, което събра над 600 танцьори на площада пред сградата на Община Русе, се състоя под егидата на кмета Пенчо Милков, който приветства стотиците ентусиасти.

“Изключително се радвам, че организирате тази инициатива в Русе. Каузата е благородна и нека всички да я подкрепим, защото като общество трябва да застанем до децата със специални потребности, които имат нужда от подобен вид спортни площадки”, обърна се към присъстващите кметът Милков.

В близост до сцената бяха поставени дарителски кутии, като организаторите призоваха русенци и всички участници в хоротеката да се включат в каузата. Събраните от инициативата средства ще бъдат използвани за изграждане на спортна площадка за деца със специални потребности и младежи в неравностойно положение в Парка на младежта, като идеята за това е на кмета Пенчо Милков.

До момента танцова школа „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с плевенския клуб “Северняците” събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

Сподели: