Административен съд - Русе

Сто тридесет и пет печатни издания на Конституцията на Република България дари днес Административен съд – Русе на ПГИУ

Сто тридесет и пет печатни издания на Конституцията на Република България предаде днес, 01.12.2017 г., Административен съд – Русе на учениците от ПГИУ „Елиас Канети“ – участници в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ на ВСС и МОН през учебната 2016/2017 г.

Припомняме, че в рамките на Програмата Административен съд – Русе осъществи поредица от образователни лекции с учениците от десетите класове на гимназията, а във фокуса на срещите бе поставено административното правораздаване. В дискусиите участваха 135 десетокласници от 5 специалности.

„Благодарим Ви, че давате на децата информиран избор и правна култура и съдействате за достъпността, прозрачността и откритостта на една система, която обществото ни традиционно определя като затворена“, сподели в края на срещата директорът на гимназията Румяна Белчева.

Административен съд - Русе

Дарението, което магистратите-лектори връчиха днес, е предоставено от Висшия съдебен съвет.

И през тази учебна година Административен съд – Русе ще се включи активно в Образователната програма на ВСС и МОН. В тазгодишната кампания съдът ще си партнира с две русенски гимназии – Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ и Профилирана английска гимназия „Гео Милев“. Цикълът от лекции ще стартира през втория учебен срок.

Сподели: