Стрелците с лък на «Джамбо 2006» започнаха новия спортно-състезателен сезон на открито с високи резултати в румънски турнир в Букурещ

Стрелците с лък на «Джамбо 2006» започнаха новия спортно-състезателен сезон на открито с високи резултати в Букурещ

Стрелците с лък на «Джамбо 2006» започнаха новия спортно-състезателен сезон на открито с високи резултати в румънски турнир в Букурещ.

Иван Банчев при мъжете в Олимпийския стил в квалификациите на 70 м. превзе мишените с 640 точки. Овидиу Акхиле и Виктор Петров на компаунд от 50-тия метър застанаха отново начело в пъроначалните класации, съответно с 693 и 684 точки.

На финалите, след оспорвани елиминации Иван Банчев и Виктор Петров грабнаха индивидуалното злато, а Овидиу Акхиле се класира втори като спечели сребърния медал.

Треньорът и състезател на «Джамбо 2006» Йордан Джамбазов изрази удовлетворение не само от постигнатите класирания на състезателите, а и от високата резултатност. Тя именно определя устойчивостта и надграждането на спортно-техническите умения при високото спортно майсторство и е решаваща в конкуретната среда на елитния спорт.

Джамбовци се подготвят усилено за следващите предизвикателства в турнирите на открито в България и на международната арена. Най-високата цел за тази година е преодоляването на конкуренцията на Европейското за кадети от Иван Банчев и спечелването на квота за Младежките Олимпийски игри в Аржентина.

 

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"