Студенти на Русенския университет с отличия от Община Русе

Студенти на Русенския университет с отличия от Община Русе

Днес, 8 декември, с кмета на Община Русе, г-н Пенчо Милков, отличихме двама студенти от Русенския университет – Цветелина Цветозарова Стефанова и Ангел Ивелинов Иванов с наградата на Община Русе – Студент на годината, сподели ректорът на университета академик Христо Белоев.

Г-н Пенчо Милков връчи поздравителен адрес до академичната общност на Русенския университет и до Студентския съвет по повод ОСМИ ДЕКЕМВРИ – празника на българските студенти.

Ангел Ивелинов Иванов е студент ІV курс в Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Растениевъдство“. Чрез задълбоченост, креативност и аналитично мислене студентът успява да постигне отличен успех (6,00). Ангел Иванов, има доказан професионален опит в изследователската и научната дейност в областта на земеделието. Участва успешно в две практики по програма Еразъм+, две поредни години печели първа награда в Научната сесия на РУ „Ангел Кънчев“ за студенти и докторанти. Пише статии за вестника „Гласът на земеделеца“. От 2020 г. работи в екипа за създаване на Университетска ботаническа градина и в момента активно участва в поддържането и. Студентът Ангел Иванов е амбициозен, отговорен и креативен млад човек с многостранни интереси и активно участие в учебния и научно-изследователски процес на РУ „Ангел Кънчев“.

Цветелина Цветозарова Стефанова – студент ІІ курс в Русенски университет „Ангел Кънчев“, специалност „Компютърни системи и технологии“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Цветелина Стефанова е отлична студентка, като успехът за първата година на следването е Отличен (6.00). Член е на Залата на славата на Международната олимпиада по лингвистика със завоюван един сребърен и два бронзови медала в индивидуалното състезание от нейните три участия в тази престижна проява.

По време на обучението си Цветелина Стефанова активно участва в различни студентски състезания, на които заема призови места:

• През 2021г. завоюва бронзов медал на Националната студентска олимпиада.

• През 2021г. завоюва първо място в Първия кръг на Университетската олимпиада по програмиране.

• През 2021г. участва в подбора и подготовката на Националния отбор по математическа лингвистика. На Международната олимпиада по лингвистика българският национален отбор завоюва 2 сребърни и 4 бронзови медала.

• От 2021г. е член на Националната комисия по лингвистика.

• През 2021г. участвала активно в дейностите по европейския проект Еразъм+.

От 2021г. Цветелина Стефанова е член на международната организация Institute of Elektrical and Elektronics (IEEE). През тази година е взела участие в два онлайн научноизследователски семинара на тази организация.

Цветелина Стефанова многократно е доказала своите големи възможности, желанието си за работа, професионализъм и коректно отношение към Русенския университет „Ангел Кънчев“, преподаватели и колегите си.

Сподели: