елекрически велосипеди

Студенти организират състезание по майсторско управление на велосипеди за малки и големи в Русе

На 11 ноември, т. г., от 10:00 ч. в Парка на младежта в Русе, по инициатива на студенти – колоездачи, ще се проведе състезание по майсторско управление на велосипед. Идеята на инициаторите е да се демонстрира пред русенската общественост назрялата необходимост от използването на велосипеда най-вече като средство за укрепване на здравето, намаляване на пътния трафик и замърсяването на въздуха в града ни.
Състезанието се организира по повод Деня на Русенския университет – 12 ноември, но в него освен студенти ще могат да участват всички желаещи – деца, ученици, по-възрастни граждани.
По трасе с обща дължина от около 800 метра колоездачите ще преодоляват следните елементи: преместване на предмет с една ръка и управление на велосипеда само с другата ръка, слалом през 6-8 врати, преминаване през осморка, очертана на терена, преминаване през трамплин, спринтова дистанция.
Осигурени са отличия за победителите в отделните възрастови категории, както и наградни флагчета за всички участници.
Инициаторите очакват в следващите дни редица клубове, сдружения да се включат в подготовката и допринесат за по-масовото участие в състезанието.

сн. Архив

Сподели: