Онлайн обучението на студентите от всички курсове на факултетите и филиалите на Русенския университет ще бъде до края на зимния семестър

Студенти от Русенския университет празнуват 8 декември виртуално

Студенти от специалността „Български език и история“ и преподаватели от Русенския университет ще отбележат 8 декември виртуално. Това съобщи за БТА главен асистент Ренета Златева – преподавател по история от катедрата „Български език, литература и изкуство“ на висшето училище в Русе.

По думите й, в една от платформите ще бъдат създадени две виртуални стаи. В първата ще се включат студенти от четирите курса в Русе и във филиала на университета във Видин, както и преподаватели. В другата „стая“ ще бъдат техните деца. Целта е всички да се забавляват.

„По подобен начин отбелязахме и миналия студентски празник. Идеята е в неформална среда студенти и преподаватели да се опознаем. Ще можем да си разказваме истории, да обсъждаме и дисциплини“, обясни гл. ас. Златева.

По думите й, менюто за празничната вечер е разнообразно – за всекиго според вкуса му.

„Ще има и от традиционните исторически питиета – ракията – като стара българска напитка, и виното – сакралната за траките течност“, усмихва се Златева.

Сподели: