Студенти по право от Русенския университет посетиха днес Община Русе

Студенти по право от Русенския университет посетиха днес Община Русе

Днес, в зала Свети Георги, се проведе традиционната среща на студенти по право от Русенски университет „Ангел Кънчев“ с представители на Община Русе. На срещата присъстваха зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, която е и юрист, директорът на дирекция „Правни дейности“ Соня Станчева, началникът на отдел „Правно-нормативно обслужване“ Асен Станчев, гл. ас. д-р Диляна Калинова, която е преподавател по „Административно право и административен процес“ и близо 50 второкурсници от специалност „Право“ в РУ „Ангел Кънчев“.

По време на беседата бяха представени основните проблеми и процедури, свързани с работата в общинската администрация, касаещи правната уредба. Студентите бяха запознати и с реални казуси от юридически аспект, свързани с дейностите на Общината. Г-жа Кръстева разказа на младите хора как работи и функционира една администрация и колко е важно в нея да има добре подготвени юристи. „Не спирайте да се усъвършенствате, защото само по този начин ще успеете да осъществите най-смелите си мечти и цел?005cr “, пожела още г-жа Кръстева.

Срещата е част от организираната учебна практика по административно право и административен процес, а основната й цел е студентите да се запознаят с дейността на административните органи, чрез пряк контакт с тях, както и да повишат своите знания в областта на Правото.

Сподели:

Още новини от деня