Студентките от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Пламена Касърова и  Алев Али успешно приключиха стажа си в Областна администрация – Русе

Студентките от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Пламена Касърова и  Алев Али успешно приключиха стажа си в Областна администрация – Русе

Студентките от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Пламена Касърова и Алев Али успешно приключиха стажа си в Областна администрация – Русе. За период от месец те имаха възможността да се докоснат отблизо до работата на юристите в Областната управа в крайдунавския град. Удостоверенията им за завършената практика бяха връчени от заместник областния управител д-р Стефка Караколева. Тя им пожела да продължават да работят все така упорито, да учат нови неща и да се реализират в държавната администрация.

Младите дами споделят, че стажът е бил изключително полезен за тях, защото са разбрали как да прилагат наученото от университета в административната практика. „Практическото обучение тук беше наистина на ниво, а екипът ни посрещна като приятели и ни обръщаше внимание винаги. За мен това е крачка по стълбата към успеха.“, каза Пламена. „Желанието ми е да се реализирам в държавната администрация, защото виждам, че тук се случват много интересни неща, които са от съществено значение за много хора.“, допълни Алев.

Двете момичета изучават „Право“ в РУ „Ангел Кънчев“. Пламена е трети курс, а Алев е четвърти. Стажовете се провеждат под егидата на Министерски съвет и са част от Централизираната кампания за студентски стажове в държавната администрация за настоящата година.

Алев Али е завършила Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, а Пламена Касърова е възпитаничка на Средното училище по европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“. Алев сподели, че работата като юрист е била за нея детска мечта, а учителката, която я е мотивирала за това, е Блажена Абаджиева. Също така Алев обича да чете философски книги. Пламена пък обича да изучава чужди езици и за нея правото също е вид език.

Сподели: