Днес връчиха немски езикови дипломи DSD I на възпитаниците на СУПНЕ „Фридрих Шилер“

СУПНЕ – Русе ще почете 260 години от рождението на своя патрон

На 11.11.2019 г. от 14.00 часа в зала „Филхармония“ Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – Русе, наследник на създаденото през 1883г. немско училище, ще чества 260 години от рождението на своя патрон – велик немски поет, дълбок мислител, съвършен драматург и блестящ историк Йохан  Кристоф Фридрих фон Шилер. Поезията на Шилер, утвърждаваща красотата, доброто и истината, в името на братството между хората, е вечна, а философските и медицинските му трудове с идеите за човешката съдба и нейните тайни оставят ярка следа. И днес неговата „Ода на радостта“ – 200 години по-късно, вдига на крак милиони европейци.

На тържеството за пореден път се ще се връчи учредената награда „Фридрих Шилер“ на учители за цялостна дейност и утвърждаване авторитета на училището и на ученици за високи резултати и утвърждаване авторитета на училището.

 Изявите в програмата ще бъдат свързани с посланията на великия поет и философ. Мултимедийните продукти са дело на възпитаниците на Дойче шуле. Покана ще бъде отправена към настоящи и бивши  ученици, учители, родители и приятели на училището.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня