СУПНЕ "Фридрих Шилер"- Русе подписа договор с филмовия екип от НАТФИЗ за видеозаснемане и монтаж на видеоклипа на химна "Мисли, мечтай, откривай!"

СУПНЕ „Фридрих Шилер“- Русе подписа договор с филмовия екип от НАТФИЗ за видеозаснемане и монтаж на видеоклипа на химна „Мисли, мечтай, откривай!“

СУПНЕ „Фридрих Шилер“- Русе подписа договор с филмовия екип от НАТФИЗ за видеозаснемане и монтаж на видеоклипа на химна „Мисли, мечтай, откривай!“

В рамките на организираната работна среща днес (27.03.2024 г.), директорът на русенското Дойче шуле, г-жа ИСКРА ИВАНОВА, подписа договор с филмовия екип, който ще заснеме видеоклипа на училищния химн „Мисли, мечтай, откривай!“. Това е следващият етап от реализиране на дейностите по Инициативата за създаване на училищен химн „СВЕТИЛНИК 2023/2024 г.: „И мойте песни все ще се четат!“. Финансирането на дейностите по реализиране на Инициативата се осигурява от неговия организатор – МУЗИКАУТОР.

По време на работната среща директорът Искра Иванова и Жулиета Иванова, педагогически съветник, определена за координатор и музикален педагог на проекта, обсъдиха различни идеи за визията и сюжета на видеоклипа на „Мисли, мечтай, откривай!“ с членовете на филмовия екип: Йоанн Стоев – изпълнителен продуцент и сценарист, и Калина Липовска – сценарист и режисьор. Те бяха подробно запознати с историята и символите на училището, посетени бяха различни места в сградата и прилежащите му територии, за да се изберат подходящите за видеоклипа локации.

В края на работната среща се присъедини и автора на текста на училищния химн, Ивелин Крумов.

След обстойно обсъждане на различни идеи, училищният и филмовият екип изградиха концепцията, по която да се изгради сценария на видеоклипа.

Датите 21 и 22 май 2024 г. са договорени като снимачни дни за филмовия екип и участниците във видеоклипа, чиято официална премиера ще бъде на 22 юни 2024 г., в Народен театър „Иван Вазов“, София.

Сподели: