Сурай Руфат от СКБ "Юнак - Локомотив" - Русе ще се бори утре за златен медал в категория 92 кг.

Сурай Руфат от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе ще се бори утре за златен медал в категория 92 кг.

Сурай Руфат от СКБ "Юнак - Локомотив" - Русе ще се бори утре за златен медал в категория 92 кг.

Сурай Руфат от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе ще се бори утре за златен медал в категория 92 кг. Срещу него ще излезе Кольо Димитров от Сливен.

Фаворитите в тежка категория Георги Иванов и Стоян Илиев очаквано стигнаха финала при 125-килограмовите на държвания шампионат за юноши по свободна борба в Сливен.

Илиев, който е бронзов медалист от световно и европейско за кадети, постигна три победи – 10:0 срещу Зелкиф и Велислав Младенов, а на полуфинала тушира Иван Кьосев. Иванов също записа 3 категорични победи. На старта европейският вицешампион за кадети срази с технически туш 10:0 Никола Спиридонов и Джан Басри (11:0), а на полуфинала показа майсторство и срещу Георги Велев – 13:2. Само преди 10 дни Иванов стана шампион при мъжете. А победителят при юношите ще бъде определен утре. Стартът на надпреварата е от 10 часа.

При 74-килограмовите до битка за титлата стигна Христо Ташев след три победи, като на полуфинала талантът се справи и Алтай Ферад с 11:4. Утре съперник на състезателя от „Черноморец” (Бургас) ще бъде Александър Димитров.

През 2019-а Ташев прояви особена смелост като спаси момче от удавяне, скочило от моста в Бургас.

До финала при 65-килограмовите стигна Иван Стоянов, който на полуфинала спечели инфарктно с 3:2 срещу Стилиян Илиев. Съперник на старозагореца утре ще бъде Сашко Костадинов (”Левски”).

До финал стигна и Рухан Расим, бронзов медалист от Евро 2018 за кадети. Младият борец от Стрелци срази на старта Йордан Касабов с 12:2 после Стоян Денишев с 10:0, а на полуфинала тушира Виктор Тисов. И утре за титлата излиза срещу Исмаил Помаков.

Снимки БФ Борба, Костадин Андонов

Сподели: