Сурай Руфат ще представя СКБ "Юнак - Локомотив" - Русе на световното първенство за юноши в София

Сурай Руфат ще представя СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе на световното първенство за юноши в София

Двама братя са включени в състава ни за световното първенство за юноши в София. Схватките започват в понеделник, 15 август, в „Арена Армеец“. На тепиха в свободния стил ще излязат Иван Стоянов (70), трети на Евро 2022 до 23 г. и Радомир Стоянов (79 кг), също бронзов медалист от европейското за юноши тази година. Сурай Руфат от СКБ „Юнак-Локомотив“ – Русе ще представи страната ни и клуба в категория 92 кг.

В отбора, воден от Диан Динчев и Мариян Стойнев, са още Сали Салиев (97), европейски вицешампион за кадети от 2021-а, Георги Иванов (125), бронзов медалист от Евро 2022 за юноши, както и Ивайло Тисов, пети от европейското до 23 г. тази година.

В класическия стил сред избраниците на треньорите Юлиян Георгиев и Тарек Абделслам  са  Борислав Кирилов (60), европейски шампион за кадети от 2021-а, пети на европейското за юноши по-рано тази година, както и Мирослав Емилов (63), трети на европейското за кадети през 2019-а.

При девойките треньорите Станка Златева и Симеон Стаев са заложили на Назифе Таир (53), която по-рано този сезон остана на крачка от отличията, но сега е амбицирана пред родна публика да стигне до медалите. На европейското за девойки и до 23 г. тя завърши пета. В състава са още Фатме Шабан (59), бронзова медалистка от Евро 2022, както и Даниела Бръснарова (68), бронзова медалиста от турнира „Дан Колов“ през март.

На първенството ще има четирима български съдии – Венцислав Филчев, Елина Васева, Филип Манолов, Петър Дойнов.

Шампионатът ще бъде открит със схватки в класическия стил. Надпреварата започва в понеделник от 11 часа. Входът за зрителите е свободен.

За призовите места ще спорят близо 600 състезатели от 52 държави.

Срещите ще бъдат предавани на живо на сайта на Международната федерация, където може да следите и резултатите ТУК

Сподели: