Съвместната българо - румънска земеделска работна група проведе заседание в Русе

Съвместната българо – румънска земеделска работна група проведе заседание в Русе

Една от водещите български компании в сферата на производството на първокласни етерични масла и флорални води „Essences Bulgaria” представи своите продукти по време на провелото се днес заседание на Съвместната българо-румънска работна група. Срещата се проведе в Зала 1 на Областната администрация и бе водена от заместник областния управител Георги Георгиев. „През годините тази комисия доказа, че има потенциала да донесе ползи и взаимно изгодни резултати за двете страни, защото тя създава основа за продуктивно и дълготрайно сътрудничество. Обмяната на опит, укрепването на търговските взаимоотношения и решаването на общите предизвикателства са ясен знак за постигнатото до момента и желанието ни да продължим напред заедно при осигуряването на по-добри условия за заетите в агросектора от България и Румъния“, каза Георгиев. Той подчерта, че ключът към успеха на комисията е, че заявеното по време не срещите не остава само като част от поредния протокол на поредното заседание, а напротив то намира приложение веднага. Според него съществен принос това да се случи освен ръководството и експертите от институцията има и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. „Днешното заседание на съвместната българо-румънска земеделска работна група е поредното доказателство за ангажираността на държавата в сферата на осигуряването на ефективни предпоставки за развитието на семейния бизнес. Убеден съм, че правителството ще продължи да работи за подпомагането на фамилните компании, защото те придобиват все по-нарастващо значение за цялостното икономическо развитие не само в отделен регион на страната, но и като цяло. Приветствам това, че все повече млади хора избират сами да превърнат идеите си в реалност и да реализират плановете си. Уверявам Ви, че ще продължим да бъдем стабилен и прогнозируем партньор“, допълни Георгиев.

„Essences Bulgaria” е семейна фирма, която вече има повече от 10-годишна история. В продуктовия си асортимент компанията има над 60 вида продукти, като всички от тях отговарят на най-високите международни стандарти за качество и изисквания за чистота и натуралност. Част от тях са предназначени за директна консумация, но по-голямата част са с козметична насоченост. Техните продукти се произвеждат от контролирани биологично култивирани растения при съблюдаване на най-строгите екологични и етични норми. „Радостта, вдъхновението и любовта, които съпътстват нашият трудов процес могат да бъдат открити в аромата и здравните ползи на всеки един от нашите 100% натурални продукти“, сподели собственикът и управителят Павлина Мидендорф. „В сърцето на нашата дейност е заложено дълбокото уважение към мъдростта на природата и с пълна отдаденост и страст създаваме нашите натурални продукти – в съзвучие и хармония с природата. При съблюдаване на тънкостите на правилният избор на посадъчен материал, максимално адаптиран към конкретните почвени и климатични условия, ние постигаме блестящи резултати. Нашите етерични масла и флорални води са пълноценни, висококачествени, 100% натурални, получени от специално отглеждани растения в екологично чист район, не съдържащи синтетични добавки, добити по метод и технология, позволяваща да се запазят всички естествени химични компоненти – в състав, в който природата ги е създала“, допълни още тя. Семейната компания има и добре развита дистрибуторска мрежа и съответно ефективно складиране в България и Германия, като по този начин се цели гарантиране на експресна доставка и в двете страни. Освен това крайните им клиенти могат да се възползват от условията на доставка на Amazon чрез платформите на Амазон за Европа и САЩ. От скоро е стартирана и нова линия за екзотични етерични масла, добити от растения, нетипични за нашите географски ширини. При тях те си партнират с дестилерии от цял свят за да предложат на клиентите си истинска колекция от чудесата на лечебните билки под формата на етерични масла. От фирмата предлагат дифузери, флорални води, базови масла и дори мед. Също така „Essences Bulgaria” успешно ръководи биосертифициран лицензиран овощен разсадник за биологично производство Walnuts Bulgaria на посадъчен материал − облагородени орехови фиданки и разсад. Така е постигната специализация в производството на различни сортове облагородени орехови фиданки. Повече за фирмата можете да прочетете на следния уеб сайт: https://essences.bg/

Сред гостите на съвместната комисия бяха още изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску, директорите на Областна дирекция „Земеделие“ в Русе Владимир Тедески, на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Красимир Георгиев, на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Юлиан Йорданов, Деница Гаджева, която е главен експерт в Националната служба за съвети в земеделието, както и редица експерти от румънските земеделски служби, а също и земеделци от северната ни съседка.

Сподели: