Съвременната диагностика и лечение намаляват броя на пациентите с поставени стентове в „МЕДИКА“

Съвременната диагностика и лечение намаляват броя на пациентите с поставени стентове в „МЕДИКА“

С около 30 % е намалял броя на пациентите с поставени стентове чрез апаратура последно поколение и съвременни методи за диагностика и лечение в Лечебни заведения „МЕДИКА“. Това каза при откриването на второто издание на Русенски интервенционални дни управителят на групата лечебни заведения – доц. д-р Кирил Панайотов. Данните показват, че само за година през Сърдечно-съдовия център на „МЕДИКА“ са преминали над 10 000 пациенти, на които е оказана първокласна медицинска помощ. „В последните години се наложихме като водеща клиника в интервенционалната кардиология и интервенционалната ангиология в страната. Това е възможно благодарение на екипа, който изградихме. През всичките години на развитие продължаваме и доброто ни сътрудничество с Русенски университет „Ангел Кънчев“, допълни доц. Панайотов. 

Над 200 лекари ще се включат във второто издание на Русенски интервенционални дни, които стартират утре. Сред акцентите на форума ще бъдат презентации, свързани с интервенционално лечение на калцирани коронарни лезии, ендоваскуралното лечение в аорта и аорто-илиачен сегмент, лечението на остър исхемичен мозъчен инсулт – доболнична и болнична фаза и специализираната образна  диагностика с мозъчна перфузия.

Събитието се организира от Лечебни заведения „Медика“ и Русенски университет „Ангел Кънчев“ с подкрепата на Българското дружество по интервенционална кардиология. В него ще се включат и изявени специалисти от Германия, Италия и Полша.

 Конференцията е наследник на провеждащата се от 2012 г. насам поредица Русенски ендоваскуларни дни, като целта е да се надгради и продължи традицията в крайдунавския град да бъдат представяни най-съвременните в световен мащаб методи и технологии за минимално инвазивно лечение на сърдечни-съдови заболявания. Традиционно, освен лекции, са заложени и 8 случаи на пациенти, които ще бъдат излъчвани на живо чрез двупосочна видеоконферентна връзка със залите за инвазивно лечение на МЕДИКА и трите лекционните зали.

Сподели: