„Съвременни приказки“ подарява Петре Кръчун на русенските деца

„Съвременни приказки“ подарява Петре Кръчун на русенските деца

На 7 декември в 11:30 ч. библиотеката ще посрещне гости от съседно Гюргево, Румъния. Известният в съседната държава детски писател Петре Кръчун ще представи пред малките русенски читатели своите „Съвременни приказки“. Книгата е двуезична, като българският превод на седемте истории е поверен на Лили Ганчева и Виолета Фратева. Красивите илюстрации са на Кристина Диана Енаке.

Заедно с автора в Русе се очаква да пристигнат Шербан Кръчунеску от Окръжна дирекция за култура – Гюргево, откъдето е осигурено финансирането на книгата, Даниела Бардан – мениджър на Окръжна библиотека „И. А. Басарбеску“ – Гюргево, Думитру Беяну – председател на Окръжен съвет – Гюргево и др.

Кой е Петре Кръчун? Роден е на 29 август 1962 г. в Гюргево. Петре Кръчун е писател предимно на детска литература. Също така е журналист, автор на документални филми, реализирал и много телевизионни предавания. Член е на Съюза на румънските писатели, филиал „Литература за деца и младежи“. Директор на литературния портал за деца и на сайта „Румънска идентичност“.

Сподели: