Съдия от Русе ще свири малкия финал в Дивизия „А“ на ЕВРОлигата между Португалия и Русия

Националният отбор на България по плажен футбол се представя изключително силно на Промофинала в Дивизия „Б“ на ЕВРОлигата в италианския град Алгеро на остров Сардиния.

По същото време там се провеждат и финалите в Дивизия „А“ на Стария континент, а един български съдия се представя отлично в двата турнира от четвъртък насам. Vladimir Tashkov е в арбитърски бригади във всеки един ден от старта на надпреварите досега. Той вече бе сред реферите на мача от Дивизия „Б“ Казахстан – Унгария, на двубоя от Дивизия „А“ Португалия – Азербайджан, а вчера свири и Русия – Беларус от Дивизия „А“. В последния ден от турнира в Алгеро днес (неделя, 17,30 ч.) Ташков получи най-престижното си назначение. Той ще бъде в екипа, ръководещ малкия финал в Дивизия „А“ между Русия и Португалия.

„Всеки мач е много интересен. Особено от Дивизия „А“, защото 6 от 8 отбора се класират за Европейските Олимпийски игри в Минск през 2019 г. Чувствам се страхотно и за мен е голяма чест, че съм тук с едни от най-добрите съдии в нашия страхотен спорт“, заяви за BulgariaBeachSoccer реферът от Русе.

„Играят втория срещу четвъртия в Световната ранглиста. Това е уникално признание за родното съдийство. Много съм щастлив от наряда. Това само показва, че съм се представил на доста високо ниво, при условие, че тук е пълно със съдии, които са били на световни първенства и са свирили финали на не един или два големи турнира“, коментира още Ташков.

Той и сънародникът му Иван Кирилов имаха наряди и за предварителните кръгове от ЕВРОлигата тази година, което е поредното доказателство за качествата на родните арбитри в плажния футбол.

/Източник – bulgariabeachsoccer/

Сподели:

Още новини от деня