съдебна палата русе съд прокуратура

Съдът в Русе оправда 65 – годишен по обвинение в опит за убийство

Окръжната прокуратура в Русе внесе в края на месец юни 2022 година съда обвинителен акт срещу 65-годишен мъж за опит за убийство. Престъплението е извършено на 22 септември 2020 година в Русе. Обвиняемият П. Ж. направил опит умишлено да умъртви К. Б. Последният живеел на семейни начала с дъщеря му, но двамата се разделили и жената се върнала в бащиния си дом.

Така на 22 септември вечерта К.Б. употребил голямо количество алкохол. След това решил да изясни отношенията си с дъщерята на обвиняемия. Докато двамата разговаряли пред блока, при тях отишъл и баща й. Между мъжете възникнал конфликт, който прераснал в сбиване. К.Б. нанесъл няколко удара на П.Ж., който от своя страна извадил джобно ножче и отвърнал, като го пробол на няколко места по тялото. Пострадалият бил откаран в Университетската болница „Канев“, където лекарите извършили по спешност операция, за да му спасят живота, се казва в съобщението на прокуратурата.

Състав на Окръжен съд – Русе призна на 1 февруари 2023 година П. Б. Ж., който е неосъждан, за невиновен в това, че на 22.09.2020 г. в гр. Русе, направил опит умишлено да умъртви К. И. Б. от гр. Русе, като деянието останало недовършено по независещи от волята на дееца причини, поради което и на основание чл.304 от НПК, вр. чл.12, ал.1 от НК го оправда по повдигнатото обвинение за осъществен състав на престъпление по чл.115, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Присъдата може да се обжалва пред ВТАС.

Сподели: