съдебна палата русе

Съдът в Русе потвърди санкция спрямо сериозно пиян шофьор, блъснал снегорин на Мойсевия баир

На 25.02.2018г в ранните часове , Н. С. Н. въпреки ,че бил употребил алкохол привел в движение Мерцедес Ц 220 с русенски регистрационен номер и около 4,45 часа при движението си по главен път I 5 км. 15+100 в района на община Иваново при спускане по Мойсеевия баир посока Русе при заснежена пътна обстановка и добра видимост застигнал и блъснал с лявата си част движещият се пред него товарен автомобил Мерцедес 2628 с русенски регистрационен номер, извършващ дейност по опесъчаване на пътя. В следствие удара напуснал пътното платно в дясно и преминал през крайпътни храсти.

Минути след настъпилото ПТП по пътя се движел друг лек автомобил Мерцедес с косовска регистрация, който се блъснал челно отново в товарния автомобил.

След получен сигнал за ПТП на место бил изпратен полицейски екип, в състава на който бил Т. Д. Н. бил изпробван за алкохол с техническо средство и се установило наличие на 2,28 промила алкохол. Регистрационните табели на автомобила му били свалени и била извикана пътна помощ за репатриране на автомобилите. Били изготвени снимки и протоколи за ПТП.

Малко по-късно по пътя преминал автомобил, управляван от приятел на Н. – И. Г., който помогнал за извеждането на автомобила на Н. от канавката и провел разговор за причините за ПТП. Н. бил съпроводен за даване на кръвна проба, след което му били съставени 2 АУАН /един за нарушение на чл.5 ЗДвП и друг /процесния/ за нарушение на чл.20 ал.2 ЗДвП и причиняване на ПТП с материални щети. По – късно е издадено обжалваното наказателно постановление, като е наложено наказание „Глоба“ в размер на 200 лв.

Районният съд в Русе потвърди санкцията.

Сподели:

Още новини от деня