темида съд дело

Съдът отказа да измени ареста на единия от обвиняемите за наркооранжерията в Новград

Окръжен съд – Русе остави без уважение молбата на Н. Т. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от задържане под стража в по-лека. Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че на 17.12.2019 г. в с. Новград в съучастие със 7 лица без надлежно разрешително произвел и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери – марихуана с бруто тегло 150 кг.

Защитата поиска по-лека мярка за неотклонение с мотива, че от обясненията на всички задържани се разколебавало обоснованото предположение, че неосъжданият Н. Т. е съпричастен към това престъпление.

Окръжният съд, като взе предвид доказателствата по делото, прецени, че към настоящия момент не са налице нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата мярка за неотклонение. Обясненията на Н. Т., че не е знаел какво се върши в този имот, съдът намери за несъстоятелни. Отделно от това, предвиденото в Наказателния кодекс наказание (от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба) само по себе си е предпоставка да се определи като реална опасността обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е отхвърлено искането на Н. Т. за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Сподели:

Още новини от деня