съдебна палата русе

Съдът потвърди само една санкция за силен шум и музика в русенски блок след 22 часа

На 24.03.2017 г. в дома на семейството на Ц. имало тържество, продължило и след 22.00 часа, което било озвучавано със силна музика. Предвид това, след 23.00 часа съседи подали сигнал за нарушаване на обществения ред. На място бил изпратен полицейски патрул – свидетелите Т. Г. и П. П.

Двамата установили самоличността на Ц. и отправили предупреждение за преустановяване на действията по нарушаване на реда в жилищната сграда чрез вдигане на шум. Първоначално празнуващите се съобразили с указаното им, но за кратко, след което отново усилили музиката. Около 00.25 часа на 25.03.2017 г. полицията отново била извикана по оплакване на съседи. Г. и П. се явили на адреса, установили, че от жилището на Ц. се произвежда шум от силна музика, но на позвъняванията на входната врата никой не отворил.

По повод на установеното бил съставен доклад за установени факти и предприети действия, във връзка с който от Ц. и Б. Ц.- неин съпруг, били снети обяснения. По същество двамата посочили, че действително празнували в дома си и били предупредени от полицейски служители за нарушаване на обществения ред чрез озвучаване със силна музика, но твърдяли, че повторно никой от органите на реда не е осъществявал контакт с тях.

След извършване на разследване на обстоятелствата, на 29.03.2017 г. срещу Ц. бил съставен АУАН № 732230, сочещ нарушения по чл.64 ал.4 от ЗМВР и чл.264 ал.1 от ЗМВР. Актът бил предявен, подписан без възражения и лично връчен. Въз основа на него впоследствие е издадено обжалваното наказателно постановление с наложените административни наказания.

Районен съд – Русе измени НП № 82- ЗМВР от 30.05.2017 г. на Началник Второ РУП Русе, с което на Н.К.Ц. са наложени административни наказания, като отмени НП в частта на наложеното на основание чл.264 ал.1 от ЗМВР административно наказание „Глоба“ в размер на 500 лева за нарушение по чл.264 ал.1 от ЗМВР и потвърди НП в частта на наложеното на основание чл.257 ал.1 от ЗМВР административно наказание „Глоба“ в размер на 100 лева за нарушение по чл.64 ал.4 от ЗМВР. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд- Русе.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"