„Сърце на длан” подари на русенци ветеран от „Нощен Хоризонт” в БНР

„Сърце на длан” подари на русенци ветеран от „Нощен Хоризонт” в БНР

Регионална библиотека „Любен Каравелов” беше домакин на среща с Румен Стоичков, дългогодишен журналист в БНР, който представи най-новата си, четвърта поред книга, озаглавена „Сърце на длан”.

„Заедно с другите ми три книги „Из стръмнините на България“ „Преди забравата“ и „Някъде там”, новото заглавие оформя своеобразна литературно-документална поредица на почти всичко българско и родно”, сподели авторът пред аудиторията, уважила събитието, което се проведе във фоайето на втория етаж на библиотеката.

Разговорът с популярния водещ на предаването „Нощен хоризонт” се превърна в диалог за съдбата на българския дух, за устояването на ценности в живота на съвременния българин и някои, вече за съжаление изгубени завинаги културни отлики в съвремието. Румен Стоичков разказа на фона на мултимедия и автентични звукозаписи за многобройните си срещи в стотици кътчета на България, свързани със знакови имена и неизвестни на широката аудитория събития.

Авторът е включил в „Сърце на длан” интервюта с популярни българи, които са споделили със слушателската му аудитория свои откровения и мисли за България и за българската духовност.

Както и в предишните книги, така и в „Сърце на длан”, стотиците снимки и текстът взаимно се допълват, а по този повод Румен Стоичков сподели: „От първата до последната буква в повествованието – всичко е автентично, няма съчинени ситуации, предавал съм едно към едно разговорите си и репортажната обстановка от моите срещи с героите в книгата.”

Румен Стоичков е сред доайените и разпознаваемите гласове на предаването „Нощен хоризонт” на Българското национално радио. Реализирал е над 1200 предавания на живо в националния ефир от 1995 г. През 2008 г. става главен редактор и на детското списание „Аз съм българче”. Носител на много професионални нaгpaди зa разследваща журналистика и високо професионално майсторство. Член е на Съюза на българските журналисти.

Сподели:

Още новини от деня