Състезателките на СКБ "Юнак - Локомотив" - Русе Биляна Дудова и Юлияна Янева ще спорят за бронза на турнира в Киев

Състезателките на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Биляна Дудова и Юлияна Янева ще спорят за бронза на турнира в Киев

Състезателката на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Биляна Дудова и Даниел Александров стигнаха до спор за бронза на турнира по борба в Киев. И двамата записаха по две победи и загуба на полуфиналите.

Трикратната еврошампионка срази на старта в категория до 57 кг Ахмедова (Узбекистан) с технически туш 10:0, а след това и бразилката Оливера с 6:4. В следващия двубоя обаче Дудова отстъпи с 3:4 на Анастасия Нечита (Молдова), победителка от световната купа в Белград през декември, която Биляна пропусна заради заболяване от COVID-19.

В репешажите утре продължават Октай Хасан (79 кг) и Исмаил Азизов (125) в свободния стил, както и Дейвид Димитров (67), Стоян Кубатов (77) и Радослав Георгиев (130) в класическия стил.


Надпреварата приключи и за Сезен Белберова (53), която също загуби на старта от Мария Виняк (Украйна) с 1:1.

По-късно днес състезателят на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Ахмед Магамаев ще спори за титлата в категория до 86 кг на свободния стил, като негов съперник ще бъде шампионът на Полша Себастиан Дженерджански.А Кирил Милов ще атакува бронза в категория до 97 кг на класическия стил срещу олимпийския, световен и европейски шампион Артур Алексанян (Армения). Именно с арменците нашите национали бяха на лагер през последните 10 дни.


Юлияна Янева (68) от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе също ще атакува бронза.

Сподели: