Състезателки на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе излизат на държавното днес

Време за прочитане: < 1 мин.

Семейство излиза на тепиха за държавния шампионат по борба за мъже и жени в Ловеч.

За Джанан Манолова това ще бъде второ състезание след майчинство. Носителката на 7 медала от големи първенства се бори и на зимното първенство, на което стана шампионка в категория до 65 кг.

Сега бившата националка започва срещу Никол Ангелова.

А нейната половинка в живота Даниел Александров ще стартира при класиците в категория до 87 кг. Съперник на европейския вицешампион от 2020-а ще бъде Никола Бабулев в първия кръг.

След лечение на травма на тепиха се завръща и Едмонд Назарян. Европейският шампион от 2020 г. ще се бори в категория до 60 кг.

А Дейвид Димитров, носител на златния пояс „Никола Петров“, ще има за съперник Тодор Апостолов в категория до 72 кг.

 При жените жребият отреди още в първия кръг при 68-килограмовите да се срещнат Юлияна Янева от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе, носителка на световната купа от по-горната категория, и София Георгиева, трета от европейските олимпийски игри през 2019-а.

 На тепиха ще излезе и Биляна Дудова от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе, която през месец април спечели четвъртата си европейска титла. Нейна съперничка в категория до 57 кг ще бъде Валентина Николова.

При тежките до 76 кг титлата ще атакува Мария Оряшкова от СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе, която наскоро стана за 10-и път европейска шампионка по самбо.

Схватките започват от 10 часа в зала „Ловеч“ и ще бъдат предавани на живо на сайта на БФ Борба ТУК

Схеми при мъжете и програма за първия кръг ТУК

Схеми при жените и програма за първия кръг ТУК

Сподели:

Още новини от деня