Състезателят на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Борислав Новачков се отказа да преследва олимпийска квота

Състезателят на СКБ „Юнак – Локомотив“ – Русе Борислав Новачков се отказа да преследва олимпийска квота на оставащите два квалификационния турнир. 

Европейският вицешапион от 2017-а в свободната борба, който живее в САЩ, се присъедини към тима след Нова година. Той стартира на силния турнир „Яшар Догу“ в Истанбул през януари, където загуби още на старта. После се бори и на държавния шампионат, но в по-горната категория до 74 кг, където също не стигна до титлата – бронз. Новачков бе сред участниците ни на олимпиадата в Рио 2016, но не успя да стигне до отличията. И след разочароващото за него представяне се оттегли от тепиха, за да се впусна в ново предизвикателство – ММА.  

Така в категория до 65 кг ще стартира Владимир Дубов, световен и европейски вицешампион от 2013-а, но от по-долната неолимпийска категория до 61 кг. 

В момента националите, водени от старши треньора Валентин Ангелов, са на подготовка в Сливен за квалификационния турнир в Будапеща от 19 март. Тимът ще остане на лагер до заминаванато си на 17 март. А съставът ще бъде обявен допълнително. 

Последната квалификация е в София от 30 април, като и на двата турнира само финалистите взимат квоти за Токио 2020.

Сподели:

Още новини от деня