Състоянието на площадката за игра в двора на детската градина, филиал на ДГ „Роза“ - Ново село ще бъде поставено в питане утре

Състоянието на площадката за игра в двора на детската градина, филиал на ДГ „Роза“ – Ново село ще бъде поставено в питане утре

Състоянието на площадката за игра в двора на детската градина, филиал на ДГ „Роза“ - Ново село ще бъде поставено в питане утре

Алисе Муртезова, общински съветник от групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет – Русе, отправя следното питане за състоянието на площадка за игра в двора на детската градина в Ново село. Ето и текстът му:

Уважаеми господин Пазарджиев,

Уважаеми господин Милков,

В качеството ми на общински съветник от ПП ГЕРБ, към мен се обърнаха група родители от русенското село Тетово, притеснени от състоянието на площадката за игра в двора на детската градина, филиал на ДГ „Роза“ Ново село.

Към момента детското заведение се посещава ежедневно от 26 деца, които при благоприятни метеорологични условия ежедневно използват двора на градината за игри на открито.

Родителите ме запознаха със състоянието на детската площадка. Според тях към днешна дата съоръженията са опасни за здравето на децата. От приложените към питането снимки, е видно, че уредите за игра на открито са повредени и на места липсват части от тях. Изграждането на площадката е финансирано преди години по програмата „Малки населени места“ към Община Русе, но от тогава уредите за игра не са били ремонтирани нито веднъж.

Родителите се оплакаха, че за децата не се осигуряват никакви материали – играчки, книжки, боички и т.н., поради което на тях редовно им се налага да събират пари помежду си и да закупуват такива. С проблема е запозната директорката на детското заведение г-жа Дарина Димитрова, до която родителите са внесли и подписка.

Въпросите ми към Вас са:

  • Предвижда ли се обновяването на детската площадка според изискванията за безопасност?
  • В какъв срок ще предприемете ремонт на съоръженията?
  • Ще разпоредите ли проверка за наличните материали в детските градини и ако се окаже, че такива липсват, ще осигурите ли?
Сподели:

Още новини от деня