Със 7 медала за русенския спортен клуб "Змс Иван Маринов" завърши държавното първенство по корабомоделен спорт

Със 7 медала за русенския спортен клуб „Змс Иван Маринов“ завърши държавното първенство по корабомоделен спорт

В голямото езеро на Лесопарк „Липник“ се проведе държавното първенство по корабомоделен спорт клас „М“ – радиоуправляеми скоростни модели и „NS“ – радиоуправляеми модели на съществуващи кораби. Проявата се организира от спортен клуб по корабомоделен спорт „Змс Иван Маринов“ – Русе със съдействието на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

Състезанието се проведе в рамките на 3 дни с участието на 75 спортисти от клубовете по корабомоделизъм от Русе, Пазарджик, Харманли, Димитровград, София, Варна и Каварна. Показани бяха над 200 радиоуправляеми модела.

„Русе има нужда от спортни събития като това, които не само развиват техническите способности, но стимулират и творческото мислене на хора от всяка възраст“, обърна се към участниците заместник-кметът Енчо Енчев. Той награди най-добрите състезатели в двете категории.

Клас „М“ включва радиоуправляеми модели, които трябва за определено време да направят няколко обиколки на част от Голямото езеро на Лесопарк „Липник“. Надпреварата в клас ”NS“ се състои в изработването и управлението на макети на съществували кораби, които трябва да покажат сложни фигури във водата.

Ето и държавните шампиони за 2023 г. от Спортен клуб по корабомоделизъм „Змс Иван Маринов“ – Русе:

– Сорин Мавро – златен медал в клас Hydro;

– Сорин Мавро – златен медал в клас Hydro 2;

– Разван Олеанов – бронзов медал в клас Hydro 2;

– Сорин Мавро – сребърен медал в клас MONO 2;

– Красимир Георгиев – бронзов медал в клас MONO 2;

– Красимир Георгиев – бронзов медал в клас Mini FSR;

– Любомир Ненов – златен медал в клас F2A.

Сподели: