Съюзът на пенсионерите с празничен концерт по повод 3 март

Съюзът на пенсионерите с празничен концерт по повод 3 март

В Пленарната зала в сградата на Община Русе тази вечер се състоя традиционният ежегоден концерт, организиран от Съюза на пенсионерите – регион Русе.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът на община Русе Енчо Енчев, директорът на общинската дирекция „Хуманитарни дейности“ Катя Петрова, общинският съветник от групата на ВМРО-БНД Искрен Веселинов и председателят на Русенската стопанска камара проф. Красимир Ениманев.

„Създадохте един незабравим момент за общността ни и ни подготвяте за наближаващия национален празник. Вашата преданост към българската история и култура е вдъхновяваща и ни напомня колко важно е да се почитат националните ценности“, каза Енчо Енчев. Приветствени слова отправиха и Искрен Веселинов и проф. Ениманев.

„Част от нашата мисия е да продължаваме неуморно да работим за зачитане, затвърждаване и препредаване на историята и празниците на младото поколение“, заяви председателят на Съюза на пенсионерите – регион Русе Мария Савова.

Празничната програма включваше много песни и настроение, свързани с българския дух и любовта към Родината. Участваха мъжката и дамската вокални групи към Пенсионерски клуб „Надежда“ с председател Цветанка Габровска, детска вокална група „Слънце“ към ОбДЦКИ с ръководител д-р Наталия Константинова, Фолклорен танцов ансамбъл “Здравец” с ръководител Димитър Донев, вокална група „Русчуклийска китка“ с ръководител Иван Жеков, както и вокална група „Хармония“ с ръководител Цветан Банев.

Водещ на събитието беше Мария Мицова, а гостите бяха посрещнати традиционно с погача и шарена сол, и дарени с мартеници.

Сподели: