ФК "Локомотив" - Русе ще може да ползва едноимения стадион до края на 2022 година

С двустранна игра при резултат 4:4 продължи тази сутрин подготовката на ФК Локомотив (Русе) за пролетния полусезон

С двустранна игра при резултат 4:4 продължи тази сутрин подготовката на Локомотив (Русе) за пролетния полусезон в Североизточната Трета лига. Поради досегашните неясноти около това дали ще продължат участието си в първенството „железничарите“ все още нямат насрочени контролни срещи.

Въпросителните обаче, изглежда, са отпаднали, и макар доста късно тимът все пак започна да се готви за пролетните мачове. Както се очакваше, бившият футболист и треньор на редица отбори, сред които „Дунав“, „Верея“, „Нефтохимик“ и „Рилски спортист“, Людмил Киров поема оперативното ръководство на клуба като спортно-технически директор.

„Разбрахме се с президента Явор Кирилов по основните параметри и насоки на нашата работа. Целта е да вдигнем нивото и възможно най-скоро „Локомотив“ да заеме полагащото му се място в класирането. Сегашното положение на аутсайдер не отива на клуб с такава богата история и традиции“, казва Киров.

„Искам да ви уверя, че имам ясна визия и ще направя нужните промени, за да може отборът в срочен план да започне да радва своите фенове с приятна игра и с победи в първенството. Не можем да си позволим повече да разочароваме верните привърженици на „Локо“ с посредствен футбол и безлично представяне“, допълни още новият спортно-технически директор на „железничарите“.

Старши треньор на мъжкия отбор остава Свилен Касабов, а негов помощник – румънецът Драгош Фирцулеску. Тяхната задача ще бъде, съвместно с Киров, да променят коренно игровия облик на тима и да постигнат резултати до края на настоящото първенство.

Двама са новите футболисти в „Локомотив“. Това са халфът Анджело Димитров, който през есента игра за „Дунав II”, и централният нападател Кристиан Данаилов – също рожба на дунавската школа, но през есенния полусезон защитаваше цветовете на „Кубрат“. И двамата са 18-годишни.

На този етап няма напускащи футболисти. Селекцията е поверена изцяло на Людмил Киров и сред неговите задачи ще бъде да се оглежда за нови попълнения.

„Локомотив (Русе) е ясно разпознаваема марка в българския футбол. Клубът има голям потенциал да се развива, разполага с добра спортна база и солидна детско-юношеска школа, и има всички предпоставки да се радва на бъдещи успехи. Точно поради това друга важна насока на моята работа ще бъде в областта на маркетинга. За да успеем, трябва да привлечем инвеститори и спонсори, които да застанат зад нашата кауза“, обясни Киров.

Освен в този аспект на своята дейност, Людмил Киров ще оказва и постоянно методическо ръководство на треньорския щаб на „железничарите“.

„Ако искаме да вървим на нагоре, трябва решително да скъсаме с някои досегашни порядки. Може и да сме в аматьорския футбол, но нищо не ни пречи да се отнасяме по-професионално към своята работа. Нужни са ни повече подреденост, дисциплина и сериозно отношение както към тренировъчния процес, така и по време на официалните мачове“, смята Киров.

Той не пропусна да похвали ръководството на клуба, че въпреки трудностите се е постарало да осигури на първия отбор екипировка на световно ниво. „Дори в професионалния футбол не всички тимове играят с „Адидас“, както „Локомотив“, отчете Киров и допълни, че предвид новите цели и амбиции е предложил промяна в досегашната система за финансово стимулиране на футболистите.

„Нормално е премии да се дават за свършена работа, а не за участие. Момчетата трябва предварително да знаят, че ще вземат пари при успех, за да имат стимул да се потрудят на терена. В заключение ще кажа, че съм дошъл тук, за да стабилизираме клуба и няма да пестя сили и средства за постигането на тази цел. Убеден съм, че оттук нататък „Локо“ тръгва нагоре“, завърши новият спортно-технически директор на „железничарите“ Людмил Киров.

В момента текат преговорите за уреждането на контролни мачове. Очаква се първи съперник в проверките да бъде третият отбор на „Лудогорец“, с когото „железничарите“ ще премерят сили другия уикенд.

Първият пролетен мач на „Локомотив“ в първенството на Североизточната Трета лига ще бъде на 25 февруари срещу „Дунав II”.

Сподели: