административен-съд

С „Ден на отворените врати“ Административен съд – Русе ще отбележи на 16 април 145-годишнината от приемането на Търновската конституция

С „Ден на отворените врати“ Административен съд – Русе ще отбележи на 16 април 145-годишнината от приемането на Търновската конституция.

Програмата на ежегодната информационна кампания стартира в 9.30 ч. с демонстрация на системата за случайно разпределение на делата. Малко по-късно ще бъде презентирана вътрешноорганизационната дейност на институцията, както и услугите, които се предоставят при обслужването на граждани.

От 10.00 ч. гостите на съда ще имат възможност да присъстват в открити съдебни заседания, а от 11.30 ч. в съдебна зала № 3 (ет. 2) ще бъде представен симулативен съдебен процес, съвместно със студенти от Юридическия факултет на Русенския университет.

И тази година съдът ще привлече към съвместните публични изяви ученици от русенски училища. В ранните следобедни часове, в рамките на традиционната образователна работилница „В света на правото“, ученици от Английска езикова гимназия „Гео Милев“ ще покажат знанията си за правото и съдебната система. Груповата работа на учениците в предстоящата надпревара ще бъде координирана от зам.-председателя на АдмС – Русе съдия Ивайло Йосифов.

Сподели: