С „Дон Жуан“ Държавна опера - Русе поставя началото на новия си творчески сезон 2023/2024

С „Дон Жуан“ Държавна опера – Русе поставя началото на новия си творчески сезон 2023/2024

Най-великото произведение в света на операта – „Дон Жуан“!

Така познавачите определят забавната оперна драма на гениалния Моцарт, покоряваща сърцата на публиката от създаването си до ден днешен!

Ще имате възможност да я преживеете в пълния ѝ блясък и страст на 17 септември от 19 часа в Доходното здание!

С операта „Дон Жуан“ Държавна опера – Русе поставя началото на новия си творчески сезон 2023/2024!

В пленяващия шедьовър на Моцарт, който съчетава блестящо светлата комедия с ужасната трагедия, в ролята на прочутия прелъстител Дон Жуан ще се превъплъти един от най-привлекателните и гласовити солисти на Русенската опера – баритонът Добромир Момеков!

Ролята на неговата изкусителка Церлина ще изпълни талантливото сопрано Даниела Караиванова, а като слугата на Дон Жуан, Лепорело, ще бъде друг изявен солист на Музикалния ни театър – басът Момчил Миланов!

Като пленени от чара на великия прелъстител и изоставени негови любовни авантюри ще видим две изключителни певици от състава на Държавна опера – Русе – Теодора Чукурска и Владислава Гарвалова! Техните персонажи ще са тези на Донна Анна, чийто баща бива убит от дон Жуан, и Донна Елвира, бивша любима на изкусителя.

Като годеника на Донна Анна – Дон Отавио, решен да отмъсти на баща ѝ, ще видим тенорът Иван Пенчев, а като Мазетто – младият съпруг на Церлина, и Командора на сцената ще излязат Теодор Петков и Пламен Бейков!

Диригент – Димитър Косев

Диригент на хора – Стелияна Димитрова-Хернани

Режисьор – Огнян Драганов

Художник – Иван Савов

Участват още:

Хор, балет и оркестър на Държавна опера – Русе

Концертмайстор – Тамара Лазарова

Акомпанимент на речитативите – Йоанна Маринова

Елате и нека заедно преживеем едно пътешествие придружено от божествена музика, завладяващи певчески изпълнения и актьорска игра!

Билети на каса Опера и онлайн на www.ruseopera.com

Сподели: