програма Еразъм

С екскурзия до Велико Търново приключва Четвъртата международна академична седмица по програма Еразъм в Русенския университет

Екскурзия до старата столица отбелязва края на Четвъртата международна академична седмица по програма Еразъм в Русенския университет. По време на 5-дневния си престой гостите имаха възможност да обменят идеи и добри практики за по-добро сътрудничество, да споделят опит и да създадат контакти помежду си. Заместник-ректорът по евроинтеграция и международно сътрудничество проф. Юлиана Попова връчи сертификати на участниците.
Освен дискусиите и презентациите, организирани в залите на Русенския университет, преподавателите и студентите представиха своите традиции и култура, показаха песни, танци и ястия, характерни за техните държави. По време на интеркултурния обяд те демонстрираха специфични храни от седемте държави, които се включиха в Еразъм седмицата в Русенския университет. Руски пелмени, спагети по китайски, грузински бонбони и традиционно червено вино, локум, телешко с подправки и козе сирене от Армения бяха сред възможностите за избор на гостите. Домакините от своя страна представиха един от десетките варианти на баницата, лозови сарми и пълнени чушки и, разбира се, показаха стъпките на хоро, което увлече всички в залата.
Четвъртата Еразъм седмица в Русенския университет бе посветена на 30-годишнината на програмата за мобилност.

Сподели:

Още новини от деня